Roedeltherapie

 

ROEDELTHERAPIE

 

Het natuurlijke gedrag van een hond wordt gevormd door de regels die gelden binnen een roedel. Ook als een hond onderdeel uitmaakt van een menselijk gezin zijn deze regels bepalend voor het gedrag. In de beleving van een hond maken wij deel uit van een sociale roedel en kunnen we dus gebruik maken van het aangeboren instinct van een hond om het gedrag te bepalen.

 

Vaak zijn mensen zich niet bewust van de regels die in een roedel gelden en hoe de omgangsvormen zijn. Hierdoor gaat een hond reageren op ons menselijke gedrag met de instinctieve regels die ingeprent zijn. Het gevolg kan zijn dat een hond langzaam verandert in het gedrag naar soortgenoten waardoor problemen kunnen ontstaan. Dit uit zich vaak in angst of agressie naar andere honden.

 

In deze gevallen kan roedeltherapie een goede oplossing zijn. De hond wordt hierbij opgenomen in de stabiele roedel van Bart en krijgt weer te maken met de omgangsregels binnen een roedel en kan weer gaan ervaren dat duidelijke communicatie resulteert in een rustig samenzijn met andere honden.

 

De duur van de roedeltherapie is afhankelijk van meerdere factoren en wordt in overleg met u ingevuld.

 

Copyright: Hondengedrag Deskundige Bart van de Kleut